Continu-ovens voor de warmtebehandeling onder waterstof

Voor continu lopende processen met vaste cyclustijden zoals voorverwarmen, veroudering, ontlaten of gloeien, zijn doorloopovens de juiste keuze. Het ovenontwerp is afhankelijk van de vereiste doorzet, de procesvereisten voor de warmtebehandeling zoals de procestemperatuur, de procesatmosfeer en de vereiste cyclustijd.

Continu-ovens zijn ideaal voor de warmtebehandeling van grote hoeveelheden kleine voorwerpen in een scherm- of reactiegasatmosfeer zoals solderen, harden of gloeien.

Door het gebruik van een gasdichte retort worden in de oven gecontroleerde schermgasatmosferen opgebouwd. Indien waterstof of synthesegas als procesgas wordt gebruikt, wordt de oven uitgerust met de dienovereenkomstige veiligheidstechniek.

Bij de keuze van het transportsysteem spelen factoren zoals max. arbeidstemperatuur, belasting en geometrie van de charge een rol. Gangbare transportbanden zijn schakelbanden of metalen banden. Voor het gloeien van draden of banden wordt gebruik gemaakt van band- of draaddoorloopovens, waarbij de charge vóór de oven afgewikkeld, zo door de oven getrokken en na de oven weer opgewikkeld wordt.

Voor een snellere afkoeling van de onderdelen wordt direct aan de verwarmingszone een watergekoelde dubbele mantel gemonteerd, waarbij de lengte van de mantel wordt bepaald door de vereiste verwijderingstemperatuur.

Bekijk hiervoor ook onze productvideo.